Fröccs

Ez az 5 borász esélyes az Év Bortermelője díjra

November 09. 15:36
Az Év Bortermelője a magyar borászok számára elérhető legrangosabb hazai kitüntetés. A Magyar Bor Akadémia minden évben a szőlész-borász- és a vendéglátó ágazatok képviselőit kéri fel, hogy nevezzék meg az általuk a címre legméltóbbnak tartott három bortermelőt. Idén a felkérésnek végül közel 300 jelölő, köztük számos borász, borszakértő, borszakíró, kereskedő, oktató, étteremvezető, sommelier és chef, vagy az ágazathoz más módon kötődő szakember tett eleget.
 
Az Év Bortermelője díj öt jelöltje közül négy az így kapott szavazatok összesítésével érdemelte ki helyét a legjobbak között, míg egy jelöltet - a hagyományoknak megfelelően - a díj korábbi győztesei közösen neveztek meg.
 
Idén Günzer Tamás, Lamport József, Liptai Zsolt, ifj. Szepsy István és Vesztergombi Csaba esélyes a díj elnyerésére. A jelöltek november 25-én a Pesti Vigadóban mutatkoznak majd be, a győztest pedig december 6-án, sajtótájékoztató keretében hirdeti ki az Akadémia.
 
Ez az 5 borász esélyes az Év Bortermelője díjra
 
Günzer Tamás a  Villányi borvidék meghatározó borásza, Lamport József, a Thummerer Pincészet főborásza, Liptai Zsolt, a Pannonhalmi Apátsági Pincészet borászaként esélyes, Vesztergombi Csaba élete és munkássága elválaszthatatlanul egybeforrt a Szekszárdi borvidékkel, valamint ifj. Szepsy István, aki édesapja nyomdokain járva dolgozik nap mint nap a Tokaji borvidékért és a tokaji borokért.

25 juhfark egy nap alatt - Képekben a Somlói Juhfark Ünnep

November 06. 09:03
Nyolcadik alkalommal rendezték meg a somlói Tornai Pincészetben a Juhfark reprezentatív bemutatóját.
 
25 juhfark egy nap alatt - Képekben a Somlói Juhfark Ünnep
 
Az őshonos, helyi fajták kiemelt szerepet töltenek be a világ borpiacain, hiszen semmi máshoz nem hasonlítható élményt kínálnak a fogyasztóknak. A Somló a maga juhfarkjával ezen belül is különleges helyet foglal el. Egyrészt azért, mert ezt a fajtát szinte kizárólag a Somlón termesztik, másrészt a borvidék terroir adottságai és mérete miatt: az egyedi összetételű, vulkanikus talajon limitált mennyiségű bor készül. 
 
25 juhfark egy nap alatt - Képekben a Somlói Juhfark Ünnep
 
Az elmúlt másfél évtizedben folyamatosan növekvő hazai és nemzetközi figyelem irányul a Somlóra és fő fajtájára, amit a Juhfarkünnep népszerűsége is jól mutat. Amiben persze a Somló borászainak következetes munkája is benne van – nemcsak világszínvonalú, nemzetközi díjnyertes borokat készítenek, hanem elkötelezetten dolgoznak a borvidék hazai és nemzetközi ismertségének növelésén. A Somlói Juhfark Ünnep is az összefogásukból valósul meg évről évre.
 
25 juhfark egy nap alatt - Képekben a Somlói Juhfark Ünnep
 
A sétálókóstolót a szervezők szokás szerint kiegészítő programokkal tették még érdekesebbé. A Somló VS Más Borvidékek összehasonító kóstolón a Somlón készült Juhfarkokat vetették össze a Balatonfelvidéken, Etyeken és a Garam mentén készített juhfarkokkal. A fajtát ugyanis – kis mennyiségben – más borvidékeken is termesztik. A máshol készült tételek jól állták a versenyt, de a résztvevők számára is könnyen és egyértelműen felismerhető volt, hogy melyek származtak a Somlóról. A workshop talán legizgalmasabb része mégis az volt, hogy hogyan érhetők tetten a borban az az évjáratbeli különbségek.
 
25 juhfark egy nap alatt - Képekben a Somlói Juhfark Ünnep
 
Népszerű volt a hegy nevezetességeit és történetét a borokkal együtt bemutató dűlőtúra, és a Tornai Pincészet házi múzeumába és pincéjébe vezető látogatás is.
 
25 juhfark egy nap alatt - Képekben a Somlói Juhfark Ünnep
 
A Juhfarkünnep kiállta az idők próbáját – évről évre komoly közönség- és szakmai sikerrel állítja fókuszba hazánk világviszonylatban is különleges minőséget produkáló borvidékét és ikonikus fajtáját, a juhfarkot.
 
25 juhfark egy nap alatt - Képekben a Somlói Juhfark Ünnep
 
25 juhfark egy nap alatt - Képekben a Somlói Juhfark Ünnep
 
25 juhfark egy nap alatt - Képekben a Somlói Juhfark Ünnep

Key-account munkatársat keres a Winelovers borkereskedelmi és tanácsadás területen

Szeptember 29. 11:44
Érdekel a borok világa? Véredben van a kereskedelem és az értékesítés? Tudsz személyre szabott módon különböző üzleti partnerekkel foglalkozni? Tudod mit jelent a feladat és eredményorientált munkavégzés?
 
4 IGEN válasz esetén a Winelovers & Borkollégium borkereskedő és key account feladatai Téged várnak!
 
Amit biztosan csinálnod kell:
  • horeca szektor borvásárlási igényeinek felkutatása és kiszolgálása
  • horeca szektor számára oktatási és tréning szolgáltatások értékesítése 
  • cégek és kiemelt magánvevők (mint végfogyasztók) borvásárlási igényeinek személyre szabott kiszolgálása
  • retail szektor (borszaküzletek, borbárok) borvásárlási igényeinek felkutatása és kiszolgálása
  • retail szektor (borszaküzletek, borbárok) számára kiegészítő termékek és szolgáltatások népszerűsítése (kóstolók, tanfolyamok)
  • Winelovers Selection borcsalád piaci fejlesztése
  • rendezvényszervezők borvásárlási igényeinek felkutatása és kiszolgálása
  • havi riporting
 
Key-account munkatársat keres a Winelovers borkereskedelmi és tanácsadás területen
 
Amit NEM kell csinálnod:
diszkont, valamint szuper- és hipermarket áruházaknak borokat értékesítened
vidékre járnod
 
Elvárás:
 
  • legalább 3 éves kereskedői, értékesítői, vagy account pozícióban szerzett tapasztalat
  • motiváltság, intelligens és önálló munkavégzésre való képesség
  • stabil angol nyelvtudás
  • „B” kategóriás jogosítvány
 
Előnyt jelent:
  • korábbi értékesítési tapasztalat hasonló területen
  • boros affinitás
  • meglévő kapcsolatrendszer
  • a MiniCRM ismerete
 
Amit kínálunk:
  • jó munkahelyi körülményeket és eszközöket
  • erős marketing, média és képzési támogatást a munkádhoz
  • stabil fix alapfizetést és 
  • forgalmi célok teljesítéséhez kötött bónuszt negyed- vagy féléves bontásban
  • extra feladatokhoz kötött kiegészítő juttatásokat
  • tanulási lehetőséget a borok területén (kóstolás technika, WSET képzések, Wine Business kurzusok)
  • egy kihívásokkal teli feladatot 
 
Munkavégzés kezdete: megegyezés szerint
Jelentkezés módja: Önéletrajzodat és rövid bemutatkozó leveled az info@trinetymedia.hu címre várjuk.

 

Nyárzáró Szőlőskerti Party

Augusztus 29. 14:11
A Pezsgő & Brunch rendezvény után ismét egy mozgalmas eseménnyel jelentkezik az etyeki Rókusfalvy Birtok. Megkapó zenével és ínycsiklandó fogásokkal várnak mindenkit szeptember 2-án, 10:00 és 22:00 óra között a hagyományos Szőlőskerti Partyval. Főszerepben az ízek és a zene, ezért a Rókusfalvy Fogadó frissensült grillételei és a Rókusfalvy Birtok legjobb borai mellett két DJ produkciójába is belekóstolhatunk.
 
14:00 órakor DJ Bensky zenél a szőlőben, 17:00 órától pedig Høffmann b2b Colbora produkcióját hallhatjuk.
A kettő között, 15:00-kor - szigorúan pohárral a kézben - pedig pincetúrára indulhatunk.
 
Az esemény ingyenesen látogatható, de aki biztosítani szeretné az ülőhelyét, az az alábbi csomagok közül választhatja ki, vásárolhatja meg a számára megfelelőt:
 
VIP kanapé sarok 6 palackos bekészítéssel – maximum 6 főnek, 6 palackos borbekészítéssel Rókusfalvy termékekből, a szőlőskert kiemelt pontján.
 
VIP asztal – maximum 6 főnek, 6 palackos borbekészítéssel Rókusfalvy termékekből, a szőlőskert zártkörű teraszán.
 
Asztalfoglalás – maximum 6 főnek, 4 palackos borbekészítéssel Rókusfalvy termékekből a Birtok kül- vagy belterén – asztalfoglalás érkezési sorrendben.
 
A további pontos részletekért és foglalásért érdemes meglátogatni az esemény Facebook oldalát
 

A Winelovers Wine Awards a nemzetközi borversenyek legújabb generációja

Július 10. 14:40
A Winelovers Wine Awards a nemzetközi borversenyek legújabb generációját képviseli, és olyan célokat tűzött ki maga elé, amelyek túlmutatnak a hagyományos borversenyeken. Azért jött létre, hogy a kelet-közép-európai régió borainak valódi kiugrási lehetőséget adjon, az érmek jelentette marketingértéket kereskedelmi eredményekké konvertálja.
 
 
A borverseny mellékeseménye, a Winelovers-X – Experts, Exhibition, Exclusivity célja, hogy egy hatékony offline platformot hozzon létre a szakemberek számára: ezen az eseményen találkoztak idén is a szakértők, a sommelier-ek, a borkereskedők, a borászok - és természetesen a fogyasztók.
 
 „Mindannyian tudjuk, hogy a terméket előállítani és piacra dobni kevés. A piacok telítettek, miközben a borfogyasztás folyamatosan és jelentősen csökken világszerte – mondja Tábor István, a verseny alapító-tulajdonosa. – Azon bortermelők, akik a Winelovers Wine Awardsra beneveznek, ott eredményeket érnek el, és egyértelművé teszik, hogy aktívan és hatékonyan dolgoznak a nemzetközi sikereikért.

A Winelovers X-en szereplő borászatok bekerültek a Tasting Catalogue-ba, amelyet minden zsűritag számára elérhetővé tettek, a benne szereplő adatokkal megkönnyítve a kapcsolattartást az egyes szereplők között.

A bor ott a legjobb, ahol születik - Borindex, a borturisztikai weboldal

Június 13. 11:12
A Borindex, Magyarország egyik vezető borturisztikai weboldala, elviszi a borbarátokat és a borkultúra iránt érdeklődőket oda, ahol a borok születnek, vagyis a borászatokhoz. A fogyasztók számára ezzel megkönnyítik a választást, hiszen megkapnak minden szükséges információt a borászatokról. A pincészetek pedig kihasználhatják a digitalizáció előnyeit, és valóban már csak a borkészítéssel és vendégvárással kell törődniük.
 
A bor ott a legjobb, ahol születik - Borindex, a borturisztikai weboldal
 
A Borindexen több mint 200 borászat 250 borkóstolója közül válogathatnak az érdeklődők. A hazai siker után 2023-ban 4 új országban - köztük Ausztriában és Szlovákiában - indítják el az oldalt, amely természetesen így angol nyelven is elérhető lesz. Céljuk nem kevesebb, mint hogy több százezer borturista rajtuk keresztül találja meg a számára legjobb borkóstolót vagy egyéb boros eseményt.
 
A Borindexen foglalható borkóstolókat a borbarátok folyamatosan értékelik. Hamarosan kiosztják az első Borindex-díjakat, amelyek megmutatják, hogy melyik pincészeteknél szeretnek a legjobban kóstolni a látogatók.
 
További információk:
 
 

Szőlőskerti Party Etyeken

Május 15. 15:02
Aki az etyeki pincéket ismeri, az hallott már a Szőlőskerti Partyról, sőt valószínűleg élvezte is már annak utánozhatatlan hangulatát. Május 20-án jön a következő buli.
 
Megnyílnak a pincék, sok-sok finom borral várva téged. Rajtad áll: kistermelői és gourmet ínyenc falatokkal párosíthatod a kóstolt tételeket. A fő show-t ezúttal a zene viszi: a giccspartytól a deep house-on át több műfaj és fellépő csap zenebonát, köztük számos DJ is lesz a szőlőben. Vedd fel te is a ritmust, élvezd a tavaszt teljes pompájában az etyeki Gasztrosétányon!
 
 

A Kárpát-medence 5 legjobb borásza

április 18. 09:16
Április 21-én kiderül, hogy ki lesz közülük a Borászok Borásza.
 
Felvidék, Pannonhalma, Szekszárd, Tokaj és Villány a döntőben - lezajlott a Borászok Borásza elsőkörös voksolása, lássuk, hogy kik kerültek az ötös döntőbe, kikért izgulhatunk az április 21-i Díjátadógáláig.
 
A Borászok Borásza 50 fős jelöltlistáját március 3-án hozták nyilvánosságra és azzal egyidőben, a Borászok Borásza Kóstoló Körön el is indították az elsőkörös szavazást. A díj már jól ismert szabályai szerint a döntés joga az ötven jelölt kezében van, ők választják meg maguk közül – kétfordulós választási rendszerben – a Borászok Borászát. Az első fordulós szavazatok összesítése után növekvő izgalomra számíthatunk a Felvidéken, Pannonhalmán, Szekszárdon, Tokajban és Villányban is, innen származnak, itt alkotnak ugyanis a döntősök.
 
BÁRDOS SAROLTA, BOTT FRIGYES, HEIMANN ZOLTÁN, IPACS SZABÓ ISTVÁN és LIPTAI ZSOLT; olyan nevek, akik méltán kerültek a döntőbe, és minden bizonnyal mindnyájan érdemesek a végső győzelemre is. A döntős névsor kihirdetése előtt a díjat gondozó Vinum Praemium Alapítvány már el is indította a voksolás második fordulóját, ahol értelemszerűen ezúttal is az ötveneknek van szavazati joguk, ők választják meg a végső győztest.  
 
A Kárpát-medence 5 legjobb borásza
 
A legjobb borászok közössége a civilekre és az „utánpótlásra” is gondolva minden évben megválasztja a Borászok Barátját és a Jövő Borászát is. A 2012-ben elindított Borászok Barátja díjat olyan civil személyiség kaphatja meg, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviseli a magyar bor érdekeit és nagyban segíti a magyar borászok munkáját. Idén a következő személyiségeket jelölték a díjra (abc sorrend): AMBRUS LAJOS (József Attila-díjas író, szőlőbirtokos, a Food&Wine vendégszerzője), IPACS GÉZA (a borvilág ikonikus grafikusa), KÉZDY DÁNIEL (borgyűjtő, borkereskedő, borszakíró), KLING JÓZSEF (borszakíró, a Gusto főszerkesztője), KOVACSIK TAMÁS (az Aszú Étterem borértő tulajdonosa) és RIPKA GERGELY (Borszakíró, a Táncoló Medve és a Tokaj Guide szerzője).
 
A Jövő Borásza Ösztöndíjra borász hallgatók pályázhatnak és többek között 1.000.000 forintot lehet nyerni külföldi szakmai gyakorlatra. 
Április 21-én kiderül, hogy ki kapja a Jövő Borásza Ösztöndíjat, hogy kit választanak Borászok Barátjává és ki lesz a 17. Borászok Borásza!
 
 

Jön a legendás TAVASZI PIKNIK

április 05. 18:13
A rutinos Etyek rajongók biztosan számos fantasztikus emléket őriznek a legendás Tavaszi Piknikről, de nem csak rájuk számítanak a szervezők: akik még csak hírből hallottak a Piknikről, azoknak április 15-16-án kiváló lehetőség adódik, hogy megízleljék Budapest szőlőskertjének hangulatát!
 
A tavaszi szél vidámságot áraszt, a helyi vendégvárók pedig a szokásos vendégszeretettel és házias ízekkel várják az érdeklődőket, a pincesorra vágyókat. Élvezzétek a tájat, az éledő természetet, és sétálj végig a Gasztrosétányon. Ami biztosan lesz: finom borok, jó hangulat, zene, tulipánok, frissensült ez-az, kézműves szörpök és zongorafestő performansz, valamint minden kiemelkedő környéki pincészet és kistermelő legjava. Piknikezz te is Etyeken, ismerkedj meg új ízekkel, és szakadj ki a hétköznapokból. Itt nézheted meg, mit kínálnak a Gasztrosétány vendégvárói.

Jön a legendás TAVASZI PIKNIK