Megújul az Oroszlános Borbirtok: májustól a Tokaj Art Wine Barka Galéria Hotel várja a vendégeket

(X)
2024. március 18., 12:46


A hotel mellett a Tokaj Art Wine ernyőmárka számos más szolgáltatást is magában foglal, és különleges kikapcsolódási lehetőségeket nyújt a borok és a művészetek szerelmeseinek.
Megújul az Oroszlános Borbirtok: májustól a Tokaj Art Wine Barka Galéria Hotel várja a vendégeket
Az Oroszlános Borbirtok 14 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit az UNESCO világörökség részén, Tállyán. A szállás a falu egyik ikonikus épületében, a több mint 400 éves Szirmay kúriában került kialakításra, és a kezdetektől saját kiváló, többszörösen díjnyertes boraival kínálta a vendégeket. A borokat már Tokaj Art Wine márkanévvel palackozzák, és most eljött az ideje annak, hogy a Borbirtok brand-jét is ennek megfelelően gondolják újra.
 
A Borhotel neve a külső-belső megújulás után Tokaj Art Wine Barka Galéria Hotel és Étterem lesz. De a szálláshely nemcsak új nevet, hanem teljesen új megjelenést is kap, és nem is akármilyet!
 
A kortárs művészeteket nagyra becsülő tulajdonos, Márton Péter ugyanis hazai képzőművészek segítségével alakítja ki az enteriőröket. A szálláshely összes szobáját egy-egy neves művész lakja majd be, és az ízlésének megfelelő berendezéssel, festményekkel, és műtárgyakkal díszíti fel. Amellett, hogy a vendégek ilyen különleges és egyedi belső terekben szállhatnak meg, a műtárgyakat akár meg is vásárolhatják.
 
A Barka Galéria Hotel exkluzív szolgáltatásainak igénybevételére még egy picit várni kell, de van más újdonság is Tállyán, januárban ugyanis elindult a Bohém Borklub! A Borklubban 9 minden igényt kielégítő tágas szobában biztosítanak elhelyezést a tagoknak. A borklub-tagság feltétele egyszerű. A vendégek a megvásárolt borok értékében kapnak szállást a két fős szobák valamelyikében. A hely igazi vagány, bohém hangulatot sugall, medencével, finom ételekkel és díjnyertes borokkal várja a borkedvelőket.
 
Megújul az Oroszlános Borbirtok: májustól a Tokaj Art Wine Barka Galéria Hotel várja a vendégeket
 
A borklub tagság előnyei között szerepel, hogy a Tokaj Art Wine rendezvényeken a tagok számára elsőbbségi foglalást, valamint igény szerint privát kóstolókat, külön vacsorákat is szerveznek.
 
 
Tokaj Art Wine a budapesti művészvilágban
 
Budapesten a Tokaj Art Wine Galériába várják azokat, akik imádják a jó borokat a művészetekkel összekapcsolni. A Hold utca 21-ben többek között azok a kortárs festők is rendszeresen kiállítanak, akik a megújuló tállyai Borhotel kialakításában is részt vesznek. A kiállítás megnyitókon pedig mi mást is szolgálnának fel, mint a Tokaj Art Wine borokat. A Galéria egyébként 60 fős rendezvények megtartására is alkalmas, kisebb esküvők, születésnapok, baráti összejövetelek számára is ideális belvárosi helyszín.
 
Megújul az Oroszlános Borbirtok: májustól a Tokaj Art Wine Barka Galéria Hotel várja a vendégeket
 
És még ott vannak a borok is…
 
A Tokaj Art Wine márka egyik fontos alapját képezik a borok, amelyek Tokaj-Hegyalja kiemelt szőlőfajtáiból készülnek. Aszút furmintból és sárgamuskotályból készítenek, emellett gyöngyöző borokat, és egyedi fejlesztésű tokaji pezsgőt is előállítanak. A borbirtok ma már közel 30 hektáron gazdálkodik Tállyán, Tokaj-Hegyalja első osztályú dűlőiben, borászuk, Firmánszky Györk pedig egyre több díjat zsebel be a hazai és nemzetközi borversenyeken.
 
Megújul az Oroszlános Borbirtok: májustól a Tokaj Art Wine Barka Galéria Hotel várja a vendégeket
 
Néhány díj a teljesség igénye nélkül:
Tokaj Art Wine Ihlet Sárgmuskotály - 2021, 2022 Berliner Wine Trophy Gold
Tokaj Art Wine Poéta Furmint - 2021, 2022 Berliner Wine Trophy Gold
Tokaj Art Wine Géniusz Prémium Furmint  - 2022 Asia Wine Trophy Grand Gold
 
A Borkollégium, Magyarország első boriskolája minden évben kiválaszt egy fehér- és egy vörösbort, amelyek egy éven keresztül minden kurzus kóstoló sorában szerepelnek. Idén a kiválasztott fehérbor a Tokaj Art Wine Ihlet Sárgamuskotály 2023-as évjárata lett.
 
A Tokaj Art Wine birtokain jó szerkezetű vulkanikus alapkőzetű, tápanyagban és ásványi anyagokban gazdag erdőtalajon termelik a sárgamuskotályt. A 2023-as évjárat alapanyaga két dűlőből került a présbe (Hasznos és Pipiske). Szüretkor néhány órán keresztül héjon áztatták a szőlőt, majd az ezt követő erjedés alacsony hőmérsékleten zajlott. Egyhónapos seprőn érlelés után kezdődött a bor készre kezelése, mely egy kíméletes derítésből állt. Ezután CO2 frissítés mellett zajlott a palackozás, hogy a fajta frissessége, fiatalos lendülete még nagyobb hangsúlyt kapjon.
 
Megújul az Oroszlános Borbirtok: májustól a Tokaj Art Wine Barka Galéria Hotel várja a vendégeket
 

 
Winelovers borok az olvasás mellé